لیست اختراعات حسين فلاح


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 22
تاریخ اظهارنامه: 1397/08/05
تاریخ ثبت: 1398/08/04
خلاصه اختراع:

كاربافي يكي از رشته هاي مهم صنايع دستي در ايران به حساب مي آيد . در قديم در ايران دستگاه هاي كاربافي بر روي چاله اي به عمق يك متر نصب مي شدند ؛ به طوري كه پدالهاي دستگاه داخل اين چاله قرار مي گرفت و در حال حاضر از نيمكت هاي مدرسه براي دستگاه هاي كاربافي استفاده ميشود. عوامل متعددي از جمله حركات تكراري و ساعات طولاني كار استاتيك و حالت نامناسب بدني از جمله ريسك فاكتور هاي اصلي براي اختلالات اسكلتي -عضلاني در اين شغل به حساب مي آيند كه باعث درد در اندام فوقاني و تحتاني مي شود .كه عوامل باعث شيوع اختلالات اسكلتي – عضلاني در ميان اين افراد ميشود و مطالعات پيشين صورت گرفته رابطه ي نزديكي را ميان اختلالات اسكلتي عضلاني و طراحي ايستگاه كار نشان داده اند از اين رو مطالعه حاظر به منظور بهبود طراحي ايستگاه كاري و ابزارهاي بافندگي به شرح زير صورت گرفته است .قابليت تنظيم ارتفاع در ميز، صندلي ، دفتين وپدال به منظور تنظيم ابعاد مطابق با ابعاد آنتروپومتري كاربران، انتقال نورد كه پارچه بر روي آن بافته ميشود به زير دستگاه به منظور جلوگيري از خمش اجباري كمر كاربر در اثر جمع شدن پارچه اي بر روي نورد ،استفاد از مكانيسم اهرمي به منظور كاهش اصطحكاك دفتين و كاهش فشار بر ناحيه ي دست و شانه ،استفاده از سيستم رتچت در دسته جمع كننده نورد به منظور كاهش فشار به دست و شانه ،استفاده از منبع روشنايي موضعي بر روي دستگاه به منظور بهبود ديد كاربر ،قابليت تنظيم كفي صندلي در محدوده 0 تا 10 درجه به منظور بهبود پوسچر كمر در حين كار، قابليت تنظيم زاويه پدال بين 10 تا 30 درجه و همچنين قرار دادن پايه هاي ثابت به حالت اهرمي به منظور كاهش فشار به پاها ، برقي كردن دستگاه ماسوره پر كن كه باعث كاهش حركات تكراري و فشار به شانه ها ميشود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/06/07
مالک/مالکان: حسين فلاح
تاریخ ثبت: 1391/08/15
مخترع/مخترعان: حسين فلاح
خلاصه اختراع:

بناهاي تاريخي همواره در معرض آسيب هاي مختلف از جمله فرسايش اجزاي سازه اي (ديوار، ستون، قوس،طاق وگنبد) مي باشند. اين دستگاه جهت پيشگيري از پيشرفت آسيب اجزاي بناهاي تاريخي طراحي و ساخته شد. اجزاي سازه اي بناهاي تاريخي در معرض آسيب هاي مختلف دچار فرسايش، تغيير شكل و انحراف از راستاي خود مي شوند كه همواره مورد توجه مرمت گران بوده است. اين اختراع مرمت گر را ازآسيب بنا باخبر مي كند و اقدامات پيشگيرانه از پيشرفت آسيب جلوگيري مي كند. از آنجا كه سازه هاي خشتي و آجري به دليل فرسايش در گذر زمان نيازمند اقدامات مرمتي مي باشند و بسته به نوع آسيب توسط ابزارهايي تا مرحله مرمت به شكل اضطراري از پيشرفت آسيب جلوگيري مي شود. از جمله اين آسيب ها رانش دهانه قوس به طرفين، انحراف ديوار از محور عمودي و رانش طاق مي باشد. چنانچه اين آسيب ها در مراحل اوليه شناسايي شود قابل مرمت با اقداماتي در مقياس كوچك مي باشد. اين دستگاه نسبت به تغيير شكل اجزا واكنش نشان مي دهد و گروه حفاظت بنا را از محل و زمان آسيب مطلع مي نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/06/02
مالک/مالکان: حسين فلاح
تاریخ ثبت: 1391/08/15
مخترع/مخترعان: حسين فلاح
خلاصه اختراع:

دستگاه خودكار برداشت فني نقشه پايه نماي پوسته بيروني گنبد، دستگاهي سنجشي و برنامه پذير و بدون محدوديت در برداشت نماي قوس پوسته بيروني گنبد مي باشد. در برداشت فني كالبدي ابنيه تاريخي، ثبت نقشه هاي پايه فني شامل پلان، نما و برش در مقياس مناسب انجام مي شود. از آنجا كه گنبد از دوران قوس حول محور مياني خود شكل مي گيرد، دستگاه خودكار برداشت فني نماي قوس پايه پوسته بيروني گنبد بر اساس روش هندسي نقطه يابي از رابطه فاصله و زاويه نقاط برداشت دقيقي از گنبد را بدست مي دهد. اين دستگاه نسبت به ديگر روش ها كارآمد تر و با سهولت بيشتر نتيجه قابل استناد خواهد داد. اين دستگاه براي برداشت همه انواع گنبد توسط فرد مبتدي قابل استفاده و بسته به دقت مورد نياز زواياي چرخش جهت ثبت نقاط بيشتر يا كمتر قابل برنامه ريزي مي باشد. جهت تأمين انرژي مورد نياز سروو موتور از باطري قابل شارژ استفاده مي شود كه براحتي قابل شارژ دوباره و استفاده خواهد بود. مقدار انرژي مورد نياز اندك مي باشد. از آنجا كه امكان دسترسي آسان به نقاط روي پوسته گنبد وجود ندارد، با استفاده از اين دستگاه امكان برداشت به روشي ساده بدون نياز به دسترسي فيزيكي فراهم مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/06/02
مالک/مالکان: حسين فلاح
تاریخ ثبت: 1391/08/29
مخترع/مخترعان: حسين فلاح
خلاصه اختراع:

سازه انعطاف پذير و ديناميك پشتبند قابل تنظيم براي ارتفاع مختلف جهت حفاظت اجزاي ساختاري در بناهاي تاريخي سازه طراحي شده است. جلوگيري از رانش قوس و انحراف ديوار از راستاي قائم در مرحله حفاظت پس از آسيب همواره مورد توجه مرمت گران بوده است. اين اختراع كه در بخش حفاظت قابل استفاده است، جايگزين شمع چوبي سنتي مي شود. با توجه به استفاده از فلز و سيستم خرپايي در سازه پشتبند، سهولت جابجايي و نصب مزاياي بسياري دارد. در اين اختراع سهولت و سرعت بيشتر در حفاظت اضطراري وجود دارد و همچنين با توجه به انعطاف پذيري شمع قابل تنظيم نسبت به ارتفاع مختلف مي باشد. استفاده از اتصال مفصلي و سازه خرپايي، عضو كششي و قرقره موجب كاهش اندازه مقطع و سبك شدن پشتبند مي شود.

تاریخ ثبت: 1395/05/17
خلاصه اختراع:

پنجره انرژي كارا با جداره و عايق متحرك با زمينه فني ساختمان و انرژي، براي حل مشكل فني مقاومت حرارتي كم پنجره هاي دو جداره و حذف اثر حفره سياه در شب جهت عملكرد بهينه جدار نورگذر طراحي شده است. اساس راه حل ارائه شده براي آن تنظيم خودكار فاصله جداكننده بين دو شيشه در شبانه روز و استفاده از عايق حرارتي شب تاب متحرك بين دو شيشه در شب مي باشد. كاربردهاي اصـلي اختـراع در همه ساختمان هاي با استفاده پيوسته توسط ساكنان مي باشد. اين پنجره جايگزين مناسبي براي پنجره هاي دو جداره موجود مي باشد. پنجره هاي دو جداره موجود در شب مشكل اثر حفره سياه و مقاومت حرارتي كم را دارند. پنجره انرژي كارا در طول روز با كاهش فاصله بين دو شيشه مقاومت حرارت مناسبي همراه با جذب حداكثري تابش حرارتي و روشنايي خورشيد دارد و در شب با افزايش فاصله دو جدار و پر شدن با عايق حرارتي شب تاب متحرك مقاومت حرارتي پنجره افزايش مي يابد و مواد عايق به عنوان منبع نور به فضاي داخل مي تابند.

تاریخ ثبت: 1395/08/09
خلاصه اختراع:

پوسته خارجي انرژي كارا با جدار تغيير فاز دهنده و عايق متحرك با هدف بهينه شدن عملكرد حرارتي سطح پيراموني ديوار ساختمان طراحي شده است. اساس راه حل ارائه شده، استفاده همزمان از لايه تغيير فاز دهنده و لايه عايق حرارتي است كه بسته به شرايط دمايي و انرژي تابشي، با استفاده از دو ماده تغيير فاز دهنده با خواص ترموفيزيكي يكسان و آنتالپي متفاوت، تنظيم فاصله جداكننده بين شيشه و لايه مياني و جابجايي لايه عايق حرارتي در فصل سرد و گرم و شب و روز محقق مي شود و با تغيير سمت عايق حرارتي در پوسته، قابليت تطبيق پذيري سامانه را با شرايط دمايي فصل گرم و سرد و شبانه روز به حداكثر مي رساند. پوسته انرژي كارا در روز زمستان، حداكثر انرژي تابشي را جذب مي كند و در شب زمستان با تغيير سمت عايق حرارتي، از گرماي ذخيره شده در لايه تغيير فاز دهنده جهت تأمين دماي آسايش داخل استفاده مي كند. در روز تابستان، ماده تغيير فاز دهنده گرماي داخل را جذب مي كند و در شب تابستان با تغيير سمت عايق حرارتي، گرماي ذخيره شده در لايه تغيير فاز دهنده به خارج پس داده مي شود.

تاریخ ثبت: 1396/10/10
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، يك دستگاه ابتكاري براي جداسازي پيوسته مايع از جامد طراحي و ساخته شد. دستگاه براي جداسازي مايع محتوي عصاره چاي و كافئين از تفاله چاي در دانشگاه آزاد اسلامي واحد رشت مورد آزمايش و استفاده قرار گرفت. قسمت هاي اصلي دستگاه شامل قسمت ورود خوراك (مخلوط مايع و جامد)، الكتروگيربوكس، محفظه استوانه اي كه قسمت پايين آن توري است، مارپيچ و قسمت خروجي است. خوراك از طريق دريچه ورودي وارد جداكننده مي شود. با چرخش كارپيچ تفاله به سمت جلو رانده مي شود. مارپيچ به گونه اي طراحي شده است كه فواصل بين پره ها به سمت خروجي كاهش مي يابدو بدينصورت تفاله جامد با حركت به سمت خروجي فشرده شد، مايع همراه آن جدا شده و با گذشتن از توري تعبيه شده در نيم استوانه پايين محفظه، به داخل ظرف جمع آوري كننده مايع ريخته مي شود. تفاله با رسيدن به انتهاي مسير، از طريق سوراخهايي كه بدين منظور تعبيه شده خارج مي گردد

تاریخ ثبت: 1396/10/26
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، يك فرآيند ابتكاري براي استخراج كافئين از ضايعات چاي ارائه شده است. اين طرح در مقياس پايلوت در دانشگاه آزاد اسلامي واحد رشت ساخته و راه اندازي شده است. فرآيند به طور خلاصه شامل چهار مرحله است. درمرحله اول، ضايعات چاي پس از جداسازي سنگ ريزه و يا فلزات احتمالي همراه آنها، آسياب شده و كافئين و كاتچين (Catechin) آنها توسط آب داغ استخراج مي شود. تفاله اي كه كافئين و كاتچين آن استخراج شده، پس از خشك شدن در خشك كن دوار مي تواند به عنوان كود خاك برگ بسته بندي شده، به فروش رسد. در مرحله بعدي، محلول بدست آمده تغليظ مي شود به گونه اي كه حجم آن به نصف كاهش يابد. بخار حاصل در اين مرحله با عبور از يك چگالنده، مايع شده و وارد فاضلاب مي شود (در طرح صنعتي اين آب به فرآيند توليد برگشت داده مي شود.). سپس به محلول تغليظ شده، مقادير مشخصي نمك طعام و آهك اضافه مي شود. آنگاه ضمن هم زدن محلول، تا دماي35ᵒC سرد مي شود. سپس به مدت نيم ساعت ميكسر خاموش مي شود تا درصد زيادي از كاتچين و محتويات غير كافئين آن رسوب دهد. رسوبات حاصل توسط فيلتر خلا جدا مي شود. آنگاه طي سه مرحله استخراج مايع-مايع، كافئين توسط 1-پروپانل از محلول آبي استخراج مي شود. در اين استخراج الكل فاز سبك و آب فاز سنگين است. محلول استخراج شده براي رطوبت گيري و خالص سازي از يك بستر سيليكاژل و سپس كربن فعال عبور مي كند (بستر سيليكاژل مجهز به يك خط بخار آب است كه پس از اشباع شدن سيليكا ژل براي بازيابي آن مورد استفاده قرار مي گيرد). محلول تخليص شده وارد تبخيركننده مي شود. محلول پروپانل حاوي كافئين در تبخير كننده غليظ مي شود. بخارات حلال، با از عبور از چگالنده، مايع شده و به مخزن حلال برگشت داده مي شود. محلول غليظ وارد كريستالايزر مي شود. كريستالايزر طراحي شده، يك مخزن دو جداره همزن¬دار است كه با آب سرد خنك مي شود. كريستالهاي كافئين توسط فيلتر خلا جدا شده و به خشك كن بستر سيال انتقال داده مي شود. كريستالها پس از جداسازي توسط جداكننده جامد و مايع، در خشك كن بستر سياله خشك شده و توسط سيكلون جمع آوري مي شود. از جمله جنبه هاي نو آوري اين طرح، استفاده از بستر سيليكاژل و بستر كربن فعال براي افزايش خلوص محصول مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/10/25
تاریخ ثبت: 1393/01/18
خلاصه اختراع:

دستگاه (اندازه گيري دما و رطوبت هواي فضاي كنترل شده ساختمان در ارتفاع متغير) در زمينه فني ساختمان ها و بناهاي ثابت، زير بخش ساختمان قرار مي گيرد. آسايش حرارتي شرايطي ذهني است كه در آن محيط پيرامون از نظر دما رضايت بخش باشد. از آنجا كه انسان براي زيستن و تعادل حرارتي نياز به شرايط آسايش دمايي دارد، عوامل اقليمي مانند دما و رطوبت هوا عوامل اساسي در مطلوب بودن دما براي انسان هستند. در معماري گذشته حفظ آسايش دمايي فضاي كنترل شده ساختمان با استفاده از انرژي هاي تجديدپذير انجام مي شد اما امروزه سيستم هاي تهويه مطبوع با مصرف مقدار قابل توجه انرژي تجديدناپذير نقش تأمين شرايط آسايش را برعهده دارند. در دهه هاي اخير بحران انرژي طراحان را به استفاده از انرژي هاي تجديد پذير سوق مي دهد تا استفاده از سيستم تهويه مطبوع كاهش يابد. سنجش شرايط آسايش در ساختمان ها با روش هاي مختلف اندازه گيري و پرسش از استفاده كنندگان انجام مي شود. از آنجا كه اندازه گيري متغيرهاي آسايش حرارتي در ارتفاع بوسيله دستگاه هاي موجود امكان ندارد، نتايج پژوهش هاي انجام شده براي سنجش شرايط آسايش از دقت كافي برخوردار نمي باشد. اين دستگاه با هدف اندازه گيري متغيرهاي آسايش دمايي شامل دما و رطوبت در فضاي كنترل شده در ارتفاع دلخواه طراحي و ساخته شد. با استفاده از دستگاه طراحي شده شامل بالن و حسگرهاي متصل به بالن و ارتباط راديويي، امكان ثبت لحظه اي داده هاي دما و رطوبت در ارتفاع دلخواه فضاي داخلي ساختمان وجود دارد. اطلاعات ثبت شده توسط اين دستگاه در سنجش دقيق منطقه آسايش در فضاي كنترل شده و بهره گيري از پتانسيل دماي متوسط تشعشي كاربرد دارد.

تاریخ ثبت: 1391/05/24
خلاصه اختراع:

سنتز نانو ذرات اكسيد منگنز و مس با استفاده از نانو لوله هاي كربني زمينه فني اختراع شيمي بزرگترين مشكل در اين زمينه شامل ارزان نبودن قيمت تمام شده نانو اكسيدهاي فلزي، سخت بودن شرايط واكنش و عموميت نداشتن روش هاي پيشين در سنتز ذرات نانو اكسيد فلزات واسطه ( مخصوصا روشهاي مختلف براي تهيه نانو ذرات اكسيد منگنز و مس) مي باشد. با توجه به معايب بيان شده، اين روش علاوه بر كاهش شديد قيمت تمام شده نانو ذرات اكسيد منگنز و مس مي توان به عموميت داشتن اين روش براي سنتز نانو اكسيدهاي فلزات واسطه ديگر از جمله روي و نقره اشاره كرد.

موارد یافت شده: 22